Bolts i Junior-VM

Bolts i Junior-VM

560
0
SHARE

Junior-VM drar i gang andre juledag, og på isen i Buffalo finner vi flere spillere i Tampa Bay Lightnings organisasjon.

Junior-VM spilles mellom 26. desember 2017 og 5. januar 2018, og kampene vil finne sted i Buffalo, New York. Lagene som spiller er USA, Canada, Danmark, Slovakia, Finland (Gruppe A), Russland, Sverige, Tsjekkia, Sveits og Hviterussland (Gruppe B).

For oss som er mest interessert i spillere som er i Lightning-organisasjonen vil nok legge mest merke til Tsjekkia og Canada sine kamper. Dette er spillerne som er med som vi kjenner til:

Libor Hajek (Tsjekkia)
Cal Foote (Canada)
Brett Howden (Canada)
Boris Katchouk (Canada)
Taylor Raddysh (Canada)

For at det skal bli litt lettere å følge med hva de forskjellige spillerne kan stå for, får du her en kjapp oppsummering av hver spiller.

Libor Hajek er lyspunktet i en ellers svak backsammensetning hos Tsjekkia under junior-VM

Libor Hajek (Saskatoon Blades, WHL)

Hajek ble draftet i andre runde, 37. overall i 2016.
En stor back som karakteriseres som en two-way back som bruker fysikken sin defensivt og også kan bidra offensivt, selv om han har slitt litt med å levere poengmessig så langt. Noe av dette kommer av at han spiller på et noe svakt Saskatoon-lag. Om han fortsetter sin fysiske spillestil og også får litt mer orden på det offensive kan han på sikt bli en meget solid topp-4 back i NHL.

Spiller å sammenligne spillestil med: Niklas Hjalmarsson

Cal Foote (Kelowna Rockets, WHL)

Foote ble draftet i første runde, 14. overall i 2017.
Sønn av Colorado-legenden Adam Foote. Nok en stor og sterk back som lett kan bidra i overtall med et skudd det lukter svidd av. Veldig god på defensiv posisjonering, og leverer gode pasninger. Litt i likhet med Victor Hedman bruker han dessverre fysikken sin litt for lite i forhold til størrelsen sin, og kan også med hell forsterke skøytegåingen sin. Blir uten tvil en meget god back i NHL på sikt.

Spiller å sammenligne spillestil med: Dougie Hamilton

Kan Brett Howden bli den nye Tyler Johnson?

Brett Howden (Moose Jaw Warriors, WHL)

Howden ble draftet i første runde, 27. overall i 2016.
Har så langt denne sesongen levert 31 poeng (13+18) poeng på 20 kamper for Moose Jaw Warriors. Fikk også fem kamper for Syracuse sist sesong og leverte 4 poeng (3+1) på de kampene. Er en stor to-veis center som man ser kan levere målpoeng også. Kan fort ende opp som en tredje- eller fjerderekkecenter i NHL, noe som vil hindre poengproduksjonen litt, men kan være svært viktig i alle situasjoner (overtall, undertall, avgjørende kampscenarioer). Får han en rolle som andrecenter kan det bli godt med poeng fra den kanten.

Spiller å sammenligne spillestil med: Tyler Johnson

Boris Katchouk (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL)

Katchouk ble draftet i andre runde, 44. overall i 2016.
Falt helt nede til 44. overall i 2016-draften etter å ha blitt antatt å gå sent i første runde. Mangler litt fysikk og skøyteferdigheter til å være «helt der oppe», men kan fint brukes som en shutdown-ving. Selv om tallene fra OHL viser at han kan produsere poeng er det ikke det som forventes den dagen han tar steget opp i NHL. Spiller fysisk på tross av størrelsen.

Spiller å sammenligne spillestil med: Andrew Shaw

Taylor Raddysh har bleknet litt etter å ha mistet stjerneduoen i rekka si, men kan han skinne igjen under Junior-VM i år?

Taylor Raddysh (Erie Otters, OHL)

Raddysh ble draftet i andre runde, 58. overall i 2016.
Nok en stor løper som kan å bite fra seg i dueller, men som gjerne kunne brukt fysikken sin enda litt mer. Veldig oppofrende ving som også kan gjøre poeng selv om han har enda mer å gå på på området. Leverte 6 poeng (5+1) i junior-VM 2017 på syv spilte kamper. Ble godt hjulpet av å spille på superrekke med Dylan Strome og Alex DeBrincat sist sesong og leverte solide 109 poeng (42+67) på 58 kamper. Har gått noe tregere i år uten disse to gutta ved siden av seg.

Spiller å sammenligne spillestil med: Erik Haula

I tillegg til disse gutta er det selvsagt mange spillere å se opp for i årets turnering, og vi vil anbefale å høre på gutta i NHLprat sin junior-VM-sending (finnes også på iTunes).

Hvem ser du mest frem til å følge i årets VM? Hvem savner du fra organiasjonen? Ta gjerne diskusjonen på twitter!