Hvordan kan det se ut?

Hvordan kan det se ut?

467
0
SHARE

Vi skriver august 2017, og sesongen som skal rette opp fjoråret nærmer seg.

For etter at man ikke kom til sluttspill i 2017, er det nok et meget revansjesugent Tampa Bay Lightning som blir å entre Amalie Arena 6. oktober. At Florida Panthers er motstander på andre siden av isen, burde ikke trigge spillerne mindre.

Men hvilke spillere blir vi å se på isen, og i hvilke rekkekombinasjoner? Jeg har tatt en titt på hvilke spillere som er tilgjengelige i skrivende stund, og hva jeg forventer vi ser når pucken endelig droppes.

For å gjøre det lett for meg selv i starten, velger jeg plassen det er minst tvil om, keeperplass.

Andrei Vasilevskiy – Peter Budaj

Det er liten tvil om at det er Vasilevskiy som er førstekeeper. Peter Budaj ender opp med en plass mellom 20 og 30 kamper, for å gi Vasilevskiy nødvendig hvile og det er ingen risiko med en såpass stabil keeper som Budaj har vist han er.

Fra den letteste, går jeg over på den vanskeligste delen. Backrekkene som skal settes opp denne sesongen kan skape mareritt for trener Jon Cooper mang en kveld. Jeg slipper heldigvis å svare for hvordan mine valg blir, slik han må.

Victor Hedman – Jake Dotchin

Mikhail Sergachev – Anton Strålman

Braydon Coburn – Dan Girardi

Det finnes så uendelig mange parsammensetninger som kan være tilfellet når pucken droppes i oktober, men skal jeg ta ett tips ut fra hvordan jeg håper det ser ut vil det ligne ovennevnte. Jake Dotchin spilte meget godt sammen med Victor Hedman i siste del av fjorårssesongen og fortjener å få muligheten igjen fra start denne sesongen. Dette på tross av at han kan være et risikomoment.

Duoen Sergachev – Strålman er for meg utrolig spennende. Strålman, i likhet med Hedman, kan spille med nesten hvem som helst og levere til toppkaraktér. Dette gjør det også litt lettere for Sergachev å komme inn i ligaen, på samme måte som Dotchin sammen Hedman sist sesong.

Tredjepar med Coburn og Girardi har ansvar for å holde pucken unna Vasilevskiy – Budaj, og ikke noe mer enn det. Om de klarer det, er derimot ett spennende spørsmål. Det mangler ikke på rutine blant de, men mangler det kvalitet? Jeg personlig har litt troen på at Girardi kan levere godt i Bolts-blå.

Er det mange sammensetninger blant backene, er mulighetene nesten uendelige blant løperne. Men igjen, her må man ta litt etter hva man ønsker å se.

Chris Kunitz – Steven Stamkos – Vladislav Namestnikov

Ondrej Palat – Tyler Johnson – Nikita Kucherov

Alex Killorn – Brayden Point – Ryan Callahan

Yanni Gourde – Cedric Paquette – J.T. Brown

Jeg skulle gjerne sett Kucherov og Stamkos sammen, men samtidig er det vanskelig å bryte opp #ThatLine (Palat, Johnson, Kucherov) også. Det er en trio som finner hverandre i blinde og trives meget godt sammen. Samtidig kan det fort skje at Namestnikov og Kucherov bytter plass dersom ikke førsterekka fungerer optimalt. Det er også mulig at Brayden Point tar turen opp på vingen til Stamkos som et forsøk.

Samtidig har Namestnikov levert langt under pari i forhold til hva man har forventet, og kan plutselig ende opp i fjerderekka sammen med Paquette og Brown. Med det sagt, så leverte han et godt VM for Russland, hvor han tidvis viste prov på det vi som supportere har ønsket fra han.

I tillegg til disse rekkene, finner vi også noen spillere som akkurat faller utenom matchtroppen på tyve mann.

På backsiden kjemper Andrej Sustr og Slater Koekkoek først og fremst om å få en plass på isen. Jeg frykter derimot at begge disse blir å finne ofte i presseboksen for å servere popcorn, spesielt dersom Sergachev viser seg verdig å beholde i stallen utover de ni kampene han kan spille før han sendes tilbake til junior hockey.

Bakfra kjemper også Ben Thomas og delvis Dominik Masin om en plass på blålinja.

Blant løpere som ligger i skorpa til å få NHL-tid, finner man Erik Condra, Adam Erne og Cory Conacher. Sistnevnte hadde et fantastisk sluttspill for Syracuse Crunch, og viste i tillegg en arbeidsmoral og en ståpåvilje som manglet noe i starten etter at han kom tilbake fra Sveits.

Det kan også bli spennende å se om unggutter som Anthony Cirelli, Taylor Raddysh, Brett Howden, Matthew Spencer og Erik Cernak får en mulighet innen kort tid. Mye avhenger nok av hvordan de viser seg frem på camp. Yzerman og Cooper har vist tidligere at man kan få sjansen om man er god nok, selv om Yzerman i bunn og grunn ønsker å ta ting rolig med de yngste.

Dette er hva jeg håper og delvis tror, kommer til å skje 6. oktober. Hva tror du? Ta gjerne diskusjonen på Twitter, hvor du finner oss under @BoltsNordic