Ingen grunn til panikk, enda.

Ingen grunn til panikk, enda.

458
0
SHARE

Det er blitt lite poeng på Tampa Bay Lightning i det siste, men ser man bak resultatene den siste tiden gir det ingen grunn til panikk.

Stusselige tre poeng på de siste syv kampene er ikke hverdagskost den senere tid som Lightning-supporter. Ser man i tillegg på den offensive produksjonen laget har vist, ser det også mørkere ut enn på lenge.

Mange vil si at tapet av Steven Stamkos (kneskadet til mars 2017) må ta mye av skylden for at Lightning ikke produserer like godt som de var forventet før sesongen. En Stamkos i storslag da han ble skadet kunne nok hjulpet laget i denne tunge tiden, men det er like mye defensivt det har sviktet med 25 mål i mot på de samme syv kampene.

Isolerer man ut de tre siste kampene, ser det derimot ikke like mørkt ut. Selv om det ble fem mål i hekken mot bunnlaget Canucks i nattens kamp, så var det ikke grunnet svakt defensivt spill man tapte den kampen. Å slippe inn mål grunnet gode enkeltmannsprestasjoner og «unlucky bounces» må man kunne godta, selv om det er akk så frustrerende.

Etter at Nikita Nesterov ble benket, har nemlig det defensive sett langt mer solid ut for Bolts. Nesterov, som har fått gode muligheter etter en god training camp, har dessverre vist seg å være for upålitelig i flere kamper på rad den senere tiden. Luke Witkowski har tatt vare på muligheten han har fått oppe med de store gutta, og både han og Slater Koekkoekk bør være foran Nesterov på depth charten.

Nå blir det spennende å se hvordan laget responderer etter det forsmedelige tapet mot Canucks, i lørdagens batalje mot regjerende mester Pittsburgh Penguins. Det første møtet mellom lagene siden Eastern Conference finalene sist sesong.