#KarlssonWatch

#KarlssonWatch

803
0
SHARE
Ottawa Senators defenseman Erik Karlsson, left, of Sweden, and injured Tampa Bay Lightning defenseman Victor Hedman, also of Sweden, are dressed as pirates as they arrive for Skills Competition at the NHL All Star hockey game Saturday, Jan. 27, 2018, in Tampa, Fla. (AP Photo/Chris O'Meara)

Det er mye snakk om Erik Karlsson (28) i vår verden akkurat nå. Hvordan skal Tampa Bay Lightning klare å sikre seg svensken? (AP Photo/Chris O’Meara)

TRONDHEIM: Det siste døgnet har det vært veldig aktivt på sosiale medier vedrørende en avtale som sender Ottawa Senators-back Erik Karlsson til Tampa Bay. Noen kilder, som Darren Dreger for eksempel, er pålitelige mens andre mindre pålitelige kilder kommer med detaljer som visstnok skal inneholde ditt og datt av spillere som går forskjellige veier. Uansett er det umulig for oss utenfor å si hva som egentlig skjer, men vi kan jo selvsagt spekulere – det er jo tross alt det fans gjør.

HVA TRENGS?
For at Ottawa skal sende fra seg Erik Karlsson til en annen klubb, og ikke minst en klubb i samme divisjon, vil de naturlig nok ha betalt. Undertegnede har lenge tenkt at den canadiske klubben har siktet for høyt i sine samtaler med andre klubber, men nå kan det altså virke som det nærmer seg en avtale. Men hva er fornuftig pris for en spiller som har ett år igjen av kontrakten sin, og som etter alle solemerker ikke blir å forlenge med klubben han er i? Her er det nok delte meninger om man ser det hele fra forskjellige sider av bordet. Senators-supportere mener én ting, Lightning-supportere en helt annen, også har du en tredjepart som består av de såkalt «nøytrale» supporterne.

Vi er aktive på sosiale medier og følger diskusjoner rundt dette temaet. Gjengangeren hos Senators-fans er at de ønsker Brayden Point og Mikhail Sergachev som en del av avtalen. Andre nevner også Nikita Kucherov som en brikke i det hele. Lightning-fans sier i hovedsak at det er greit at man tar nesten alle, bortsett fra nettopp Point og Sergachev. Allerede her skjønner man at det er ikke så lett å være general manager i en NHL-klubb å skal gjøre trades. Heldigvis er nok det realistiske målet en plass mellom disse ytringene fra supportere.

LØNN MÅ FLYTTES
Som de fleste av de som leser dette vet, har Tampa Bay Lightning en utfordring i forhold til lønnstaket. Utfordringen er dels tilstede nå, dersom man skal hente inn kontrakten til Karlsson på 6,5 millioner dollar i året ettersom Tampa Bay i skrivende stund har ca 3,4 millioner igjen av budsjettet, i følge CapFriendly. For at dette skal la seg gjøre må en tredjepart være med på denne avtalen. Ryktene har også her vært mange, og det heteste har inntil nylig vært New York Rangers. Klubben på Manhattan er ikke en ukjent byttepartner for Tampa Bay fra tidligere, og klubbene (i alle fall supporterne) ser nærmest på det andre laget som andrelaget deres.

Det aller siste som ryktes er at Rangers er ute av diskusjonen, men inn er New Jersey Devils kommet. Med andre ord er ikke den eventuelt nye byttepartneren så langt unna den gamle, rent geografisk sett.

DETALJER
Alle avtaler i NHL er kompliserte, og avtaler som inneholder stjernespillere som Erik Karlsson er muligens enda mer komplisert. Derfor skal vi ikke spekulere for mye i hvilke brikker som går hvor på dette tidspunktet ettersom variablene er så mange. Men vi velger heller å se på hva det kan ende opp med å koste Tampa Bay for å sikre seg stjernebacken til klubben.

Som tidligere nevnt er Brayden Point og Mikhail Sergachev særdeles viktige brikker i en slik avtale. Vi tror nok ikke begge er med ei en eventuell avtale, men det kan fort skje at én av de er det. Tidligere har Ottawa uttrykt sin interesse for Dallas Stars‘ backtalent Miro Heiskanen, uten å få napp hos Texas-laget. Samtalene stoppet visstnok på dette tidspunktet mellom klubbene. Derfor er det naturlig å tro at Sergachev er det mest naturlige siktepunktet for Ottawa. Andre spillere som kan være av interesse for de er:

CALLAN FOOTE
Sønn av tidligere NHL-spiller Adam Foote. Ble draftet som nummer 14. totalt av Tampa Bay i 2017 draften. Regnes som et meget godt backtalent.

Kan Boris Katchouk være en brikke i en byttehandel? Foto: Jeffrey T. Barnes/Getty Images

BORIS KATCHOUK
Med 85 poeng på 58 kamper for Sault Ste. Marie Greyhounds sist sesong i OHL, og 6 poeng på 7 kamper under vinterens junior-VM for Canada, er han en svært ettertraktet offensiv spiller. Ble draftet som nummer 44 totalt i 2016 draften.

SLATER KOEKKOEK
Har ikke funnet seg helt til rette under Rick Bowness sin defensive ledelse i Tampa, men vi har sett at han har potensialet til å etablere seg som en solid NHL-back. Draftet som nummer 10 i 2012 draften.

CONNOR INGRAM
21 år gamle Ingram er i skrivende stund prosjektert å bli en «Solid backupkeeper i NHL» av BoltProspects. Han ble valgt som nummer 88 totalt i 2016 draften.

TYLER JOHNSON
De fleste kjenner til Tyler Johnson, og hva han gjør og står for. En spiller vi gjerne skulle sett med videre i klubben, men kontrakten på 5 millioner dollar de neste 6 årene gjør at han fort kan flytte på seg. Har derimot en «Modified No trade clause» (MNTC) i kontrakten sin, som gjør at han kan levere en liste på 16 lag hvor han IKKE vil bli tradet til. Det er lett å tro at Ottawa Senators vil stå på en slik liste, slik at dette måtte blitt lønn som blit sendt til en tredjepartsklubb.

RYAN CALLAHAN
På samme måte som Tyler Johnson er det kontrakten til Callahan som gjør at han kommer på denne listen her. En spiller både vi og Tampa Bay ville elsket å ha med videre i laget, men kontrakten på 5,8 millioner dollar i året er rett og slett for mye for en slik type spiller. Har i likhet med Johnson også MNTC og kan levere en liste på 16 lag han ikke ønsker å gå til. Dersom New York Rangers er tredjepart i en slik avtale, vil vi tro han kan tenke seg å gå tilbake til «The Big Apple».

NIKITA KUCHEROV
Vi har en veldig upopulær mening når vi sier at Kucherov kan brukes som en brikke i en avtale for å sikre Karlsson til Tampa Bay. Grunnen er enkel: Det blir for dyrt å ha Stamkos, Hedman, McDonagh og Karlsson på langtidskontrakter om man i tillegg skal signere Kucherov neste sommer til rundt 10 millioner dollar. I tillegg kommer det lønnsforhøyelser til Brayden Point og Yanni Gourde, samt Andrei Vasilevskiy om få år. Å få igjen litt betalt for Kucherov nå kan rett og slett være det riktige å gjøre, men det kan også være et alternativ å ha han med på en «all in» sesong for å ta cup’en hjem kommende sesong, for så å få mindre betalt for Kucherov etter sesongen.

Så gjenstår det å se da. Hvilke lag som er med i denne avtalen, og hvilke spillere som går hvor. Forutsatt at det i det hele tatt blir gjort en avtale, naturlig nok.

Kan Nikita Kucherov være på vei bort fra Tampa Bay? Foto: Living La Vida Lightning