Klubbjakten NHL – Colorado Avalanche

Klubbjakten NHL – Colorado Avalanche

1011
0
SHARE

Klubbjakten NHL – Colorado Avalanche

Bolts Nordic skrev for en god stund tilbake en artikkel om klubbjakten til Helene Olafsen, men byttet ut den kjedelige ligaen Premier League med fantastiske NHL. Eneste som var litt synd var at den artikkelen handlet om Tampa Bay Lightning, men fortvil ikke!

Her kommer det et nytt forslag til ditt nye favorittlag, nemlig Colorado Avalanche.

Det første jeg måtte gjøre når jeg fikk denne utfordringen var å google hvordan en artikkel skrives, så du får nok ikke et like høyt nivå på denne artikkelen som du får av førsterekka til Avalanche, men det kommer jeg tilbake til litt senere.

Denver, Colorado
Byen Denver ligger ved foten av fjellkjeden Rocky Mountains og er 1 609 m over havet og blir ofte kalt «mile high city». Så hvis du liker natur og ski i nedoverbakke så er Denver byen for deg. Har selv vært der og man ser fort at de som bor i Denver er glad i naturen. Og hvis du er av den typen som er glad i øl så anbefaler jeg Blake Street. Der ligger lokale ølbryggerier på rekke og rad nedover gaten.  Utenom det så har Denver mange andre sportslag som også kan være verdt å ta en titt på som Denver Nuggets, Colorado Rockies, Denver Broncos, Colorado Rapids og Colorado Mammoth. Sistnevnte er et lacross lag og dem fikk jeg gleden av å se en kamp av i Pepsi Center når jeg var der og det var en meget spesiell opplevelse, bør oppleves.

Colorado Avalanche
Først så kan jeg fortelle hvordan jeg selv ble en Avalanche fan. Som alle andre som har en eldre bror så får vi mange impulser derifra, også jeg. Når jeg/vi var yngre så var det mye hockey på tven. Enten det var i form av en kamp eller NHL på en spillkonsoll.

Husker at broder`n hadde mange plakater av Quebec/Avalanche spillere på veggen, spillerkort og drakter. Da var det ekstra spennende å følge de samme spilleren når de spilte kamper.

Husker godt 96 sesongen da Quebec Nordiques ble solgt til Denver og fikk navnet Colorado Avalanche. Det var noe med den logoen som var ekstra tøft og det hjalp godt at Avs på den tiden hadde spillere som Peter Forsberg, Joe Sakic, Adam Foote, Patrick Roy osv. Det laget var fantastisk å se på. Spesielt kampene mot Detroit Red Wings var høydepunktet. Råere rivalisering enn dette skal man lete lenge etter, uansett sport! Men dette var i glansdagene og dagens hockey har forandret seg mye, men håper en dag i fremtiden at Avs-Detroit igjen bli et oppgjør å følge med på.

Så hva får man som fan av Avalanche?
Man får en by som begynner å våkne igjen etter mange år i en dvale.

 

Avs har i dag en meeeget fin førsterekke med Landeskog, Mackinnon og Rantanan.  Disse 3 utgjør en av NHL`s beste rekker. Og hva er det beste? Jo, de er unge. Landeskog er 27år, Mackinnon er 24år og Rantanen er bare 23 år. Fremtiden er lys for Avs. For å toppe det så har Avs også en av de mest spennende talente i Cale Makar som er 21 år og har allerede begynt å sette sitt preg på dette Avalanche laget. Kan også nevne en annen ung forsvarspiller som er regnet med å få prøve seg i verdens beste liga neste år, og han hete Bowen Byram. Et nydelig talent som sammens med Makar kommer til å bli grusomme å spille mot, men fantastisk å heie på. Kunne ha skrevet sider opp og ned om alle spillere Avs har, men er ikke noe av gleden å finne ut av dette selv? Ja vil jeg si, pluss det sparer meg for mye tid. Altså en vinn-vinn.

Colorado har AHL laget sitt bare 1,5 timer unna. Laget spiller sine kamper i Budweiser Events Center i Loveland. Eagles var tidligere et CHL lag men ble i 2018/19 sesongen flyttet opp i AHL.

Hva er grunnen til at du bør gi Avs et forsøk?
Dette laget har i mange år vært rimelig dårlig på det med å trade, utvikle talenter og samle folkene i Denver. I de siste årene så har Avs snudd helt rundt på måten de driver klubben på. Her skal Sakic ha mye skryt. Som en gammel legende i klubben så var det mange som ikke likte at Sakic ble ansatt som GM i klubben. Hvordan sparker man er lengde? Heldigvis så slapp fansen å ta en stilling til det.

Sakic slet veldig i sin første tid som GM. Han ble sett på som en som var altfor snill med sine spillere og gjorde det han kunne for å hjelpe dem. Dette kom tydelig frem for eksempel i Iginla traden. Men dette har Sakic tatt tak i og blitt mye bedre. Godt bevist i Duchene traden som ga en meget fin retur. Klubben drives nå på en fornuftig og tålmodig måte. Klubben har mange spennende talenter i NHL stallen og de har mange spennende spillere i AHL. Så man kan trygt si at fremtiden for Avs ser MEGET lys ut. Dette laget kan komme langt i sluttspillene i åra fremover.

Den viktigste grunnen til å velge Avs som sitt nye favorittlag er oss, vi Norske fans. Avs spiller neste år 2 kamper i Finland, og der vil du finne en del av oss. Det kommer til å bli en fin tur så her er det bare å hive seg med.

Håper at dere fant dette spennende. Hvis du ønsker å følge Avs sin vei mot toppen så sleng inn en follow på Twitter eller Facebook under Avalanche Norge. Vi har også en Avs gruppe på Facebook der vi diskuter alt rundt Avs så gjerne sleng inn en forespørsel der også.

VI SNAKKES!!

Med vennlig hilsen
Runar Myhre/ Avalanche Norge

Du kan lese om den originale Klubbjakten NHL – Tampa Bay Lightning her.