Klubbjakten NHL – San Jose Sharks

Klubbjakten NHL – San Jose Sharks

1060
0
SHARE

Klubbjakten NHL – San Jose Sharks

Etter et flott initiativ fra Bolts Nordic, den norske fansiden til Tampa Bay Lightning, på Twitter, vil jeg prøve å presentere og overbevise deg om hvorfor du skal velge San Jose Sharks som ditt favorittlag i NHL.

Historie:
Først må vi ha med litt av historien til organisasjonen. San Jose Sharks er en relativt ny hockeyorganisasjon, grunnlagt i 1991. De holder til i San Jose, California altså vestkysten i USA. Kampene spilles i SAP center, ofte kalt «Shark tank» eller Haitanken på norsk.  Tilskuerkapasiteten er ca 17500 personer. En gjennomsnittlig billettpris ligger på 78 dollar, men det betyr at det er mange billetter som selges billigere. Gjennom grunnserien er det som regel ledige seter på hjemmekampene. Spesielt i år har det vært glissent pga dårlig spill. I sluttspill er det derimot som oftest utsolgt. Om du er som de fleste andre hockeyfans, så digger du sluttspill. San Jose Sharks har nærmest vært en sluttspillsgarantist. Frem til i år har Sharks vært i sluttspill 21 av 27 ganger siden de ble grunnlagt. De har derimot aldri gått hele veien og vunnet. De kom til finalen i 2015/16 sesongen, men måtte gi tapt for Pittsburgh Penguins. Fjorårets sesong endte med tap i Western Conference finalen (semifinalen), mot de som skulle gå hele veien; St. Louis Blues.

Sharks eies av Hasso Plattner, en tysk entrepenør som grunnla softwarebedriften SAP, som også er navnet på stadion til Sharks. Han er god for 15,9 milliarder dollar og har vært veldig flink til å investere penger i laget. Organisasjonen styres av General Manager Doug Wilson. Han har vært GM siden 2003, så han er en stor del av grunnen til at Sharks har vært en utfordrer til tittelen i så mange år. Han har gjort mange gode trades og også klart å overbevise store spillere om å signere for Sharks. I år har det derimot vanket litt kritikk etter at Erik Karlsson ble signert som den dyreste backen i NHL, noe som førte til at kaptein Joe Pavelski gikk til Dallas Stars. At Erik Karlsson har slitt, sammen med laget har ført til at kritikken blir rettet mot Karlsson og Doug Wilson. Etter en fryktelig første halvdel av sesongen i år ble hovedtrener Pete DeBoer sparket, etter å ha trent klubben siden 2015. Bob Boughner, som var hans assistent, tok over og laget har gradvis tatt steg og spiller nå mye bedre. Årets kaptein er Logan Couture og det er fire assisterende kapteiner i Brent Burns. Erik Karlsson, Tomas Hertl og Joe Thornton.

Hvorfor velge San Jose Sharks som ditt favorittlag?
Hjemmekampene er som regel tidlig morgen norsk tid, ofte rundt kl. 4. Dette nevnes ofte som en ulempe for norske supportere, men det gjør det veldig gunstig for folk som begynner tidlig på jobb, hvor de kan få sett en periode eller to til frokost og på vei til jobb. Jeg er en av dem som begynner tidlig på jobb og bruker 40min på å komme meg til jobb. Da starter jeg alltid kampen forfra når jeg våkner, slik at jeg kan spole over pauser og tar tilslutt igjen livesendingen og får sett kampen ferdig før jobb kl. 7. Helt optimalt.

Været i San Jose er upåklagelig, noe som er en kjempefordel om en har lyst å reise på ferie og samtidig se favorittlaget sitt. Det er også enkelt å fly til San Fransisco fra Norge, hvor man kan oppleve alt San Fransisco har å by på i tillegg til hockey i San Jose. Ulempen her er tidsforskjell og lang reise til vestsiden av USA.

Sharks har som sagt vært i sluttspill i 21 av 27 sesonger, noe som er ekstremt bra. Sluttspillet er det mest spennende og kjekkeste innen hockey, synes jeg.

Laget har mange store stjerner som Brent Burns, Erik Karlsson og Logan Couture. Legender som Joe Thornton og Patrick Marleau. Og yngre spillere som begynner å bli veldig gode, som Tomas Hertl og Timo Meier. Det at Sharks har vært så mye i sluttspill har gått ut over talentvalgene deres, som ofte blir byttet bort, eller blir veldig lave. Det er allikevel noen spennende talenter som kan ta steget, som Ryan Merkley og Chmelevski. Det er også en ung danske i Joachim Blichfeld som har et bra år i farmerlaget til Sharks, San Jose Barracuda. San Jose har en kjempefordel med at farmerlaget, Barracuda, spiller i samme by og på samme stadion som Sharks.

Logoen til Sharks er meget kul:

Drakten er også veldig fin i fargen teal:

Min favorittdrakt er derimot den som kalles Stealth jersey:

Organisasjonen er veldrevet økonomisk og har gått med overskudd de siste 7 årene. De bidrar også enormt i nærområdene med veldedighet. Det er en moderne organisasjon som er veldig flink til å støtte de gode sakene, som likestilling, seksuell legning, diskriminering og rasisme.

Om du blir Sharks fan er du ikke noen medgangssupporter, da laget aldri har vunnet Stanley Cup. Det gjør at om du blir fan nå, kan du bli med å feire første gangen Sharks vinner Stanley Cup, om det skulle skje. Fansen til Sharks er veldig klar for å gå hele veien.

Fremtiden kan se litt mørk ut, da det er et aldrende lag og stjernespillerne har lange, dyre kontrakter. Laget bør allikevel holde seg konkurransedyktig noen år til og Doug Wilson har klart å holde laget konkurransedyktig til tross for at det har sett mørkt ut tidligere.

En annen kjempefordel med å velge San Jose Sharks som ditt favorittlag er at du kan følge @SharksNorge på twitter, hvor du får med deg alt som skjer i organisasjonen, på norsk. Klubben har også nettopp kommet med en egen fanklubb for Sharks fans rundt om i verden, hvor man kan få spesielle tilbud og effekter ved å være medlem.

Håper dette var opplysende og interessant lesning, og at du nå vurderer San Jose Sharks som ditt favorittlag i NHL.
Om det er noe du lurer på, ta kontakt med @SharksNorge på Twitter.

Takk for meg.
Med Sharks-hilsen
Vegard Nedrebø

Her kan du lese om den originale Klubbjakten NHL – Tampa Bay Lightning
Eller Klubbjakten NHL – Colorado Avalanche